Stockholms skärgård

När du bor på hotell på Stockholm söder så har du inte långt till Stockholms underbara skärgård. Stockholms skärgård är ett kluster av cirka 30.000 öar, kobbar och skär som sprider sig 80 km öster om staden i Östersjön. Vissa är stora bebodda öar berömda för svängande sommarfester och andra är inte mer än steniga utposter eller gräsbevuxna kullarna som besökts av någon udda paddlare.

Det mest populära sättet att se skärgården är med färja. Du kan lika enkelt gå för fem veckor som för fem timmar och köpa biljetter från Cinderella och rederiet Waxholmsbolaget. Vill du inte bege dig ut så långt så finns det även mycket trevliga båtturer att runt omkring Stockholm söder som är väl värda att testa på. boka hotell på stockholm söder

Du kan åka båt, vandra, fiska, paddla havskajak, cykla och simma och även testa på isjakt. Leta efter vilda bär i augusti och svamp i augusti och september. Laga din egen fisk på BBQ stationer vid campingplatser eller gå gourmetkrog på några berömda svenska restauranger på Fjäderholmarna, Grinda och Värmdö. Så som du förstår finns det väldigt mycket att testa när du bor på hotell på Stockholm söder.

Stockholms skärgård som förr var en tillflykt för jordbrukare och fiskare är nu hem till några av de rikaste stockholmarna och har över 50.000 semesterbostäder från röda trästugor med ett rum till fullskaliga miljonärsvillor. Men du behöver inte äga en lokal för att övernatta. Camping, vandrarhem och uthyrning av stugor är vanligt, och du kan också bo i traditionella värdshus samt hotell. Du kan också ta turer i RIB båt i skärgården och om du fastnat på en ö och behöver få hjälp därifrån finns också taxibåtar i skärgården.

Populärt för sommartid semester men är vackert, och kan besökas året runt. Våra favoritöar att besöka när vi bor på hotell på Stockholm söder är Grinda och Sandhamn som båda har sin charm och är väl värda ett besök.