Djurgården

Kungliga Djurgården är en nationellt svensk stadspark i hjärtat av Stockholm. Det är en blandning av park och skog med både kanalen och hamn. Kungliga Djurgården är hem för flera av Stockholms främsta museer. Det Nordiska Museet är där för att gå om du vill se folkkonst, mode, textil och möblerade rum och få en bild av den skandinaviska kulturen. För samlingar av skandinaviska målningar och skulpturer från tiden runt 1900, finns den ansedda Waldemarsudde och Thielska Galleriet.hotell stockholm söder

Det imponerande Vasamuseet är en magnet för den nyfikne som berättar om det svenska sjunkna krigsfartyget från 1600-talet. Ett måste är att besöka det utomhus historiska museum som heter Skansen som visar svenska liv i det förflutna genom att bokstavligen återskapa en verklig bild av Sverige på 1900-talet. En destination att inte missa är restaurangen och café här som heter Gubbhyllan där de gör allt själva på traditionellt sätt.

Om du är en löpare, är detta platsen i Stockholm för att snöra på dig löparskorna och göra några varv. Annars är det också en populär plats för promenader och picknick på sommaren. Ta ett depåstopp på kända på Rosendals Trädgård, ett vackert hem-stils ekologiskt kafé och rosenträdgårdar.

Gå till Gröna Lund, Stockholm nöjespark. Om du har barn som gillar Pippi Långstrump i släptåg, besök Junibacken, museet tillägnat Astrid Lindgrens böcker och karaktärer. Besök även Skansen för Stockholms bästa djurpark.

Du tar dig hit lätt från stadens centrum till fots, eller hoppa på en båt från Nybrokajen eller Gamla Stan/Slussen. Du kan också ta en spårvagn från Sergels Torg eller åka buss.

Djurgården är tillgänglig året runt men kolla med enskilda museer och attraktioner för öppettider. Så bor du på hotell på Stockholm söder bör du definitivt ta båten över till Djurgården och njuta av den vackra naturen som erbjuds där så missa inte denna pärla.